Minibibliotheek geopend in Oeganda

Minibibliotheek geopend in Oeganda

  • Posted by Paint a Future
  • On 15 december 2019
  • 0 Comments

Een mooie samenwerking tussen Paint a Future en de voormalige wereldwinkel in Schijndel heeft geleid tot een minibieb voor Christine, een jonge single African Mother. De bibliotheek is opgezet door Stichting SAM en Booksteps in een klein dorpje niet ver van de Oegandese hoofdstad Kampala. Zo helpen we Christine aan een baan en heel veel schoolkinderen aan een opleiding. Deze bieb ligt in een klein dorp waar veel kinderen (en moeders) wonen die niet naar school gaan. Dat Christine deze bibliotheek runt is extra bijzonder, omdat ze ook niet op school heeft leren lezen. Dat heeft ze zichzelf geleerd. Ondertussen verslindt ze boeken. Het runnen van een bibliotheek is een droom die uitkomt. De bedoeling is dat we er een klein ‘kantoorboekhandeltje’ voor pennen en schriftjes, plakband e.d bij gaan opzetten om een inkomen voor Christine te genereren.