Beschilderde SAIL zeilen in Amsterdamse haven NHNieuws

Beschilderde SAIL zeilen in Amsterdamse haven NHNieuws

Beschilderde SAIL zeilen in Amsterdamse haven NHNieuws

  • Posted by Paint a Future
  • On 10 augustus 2020
  • 0 Comments

AMSTERDAM – Het was een mooi gezicht geweest: tientallen boten met kleurrijke zeilen die het IJ opvaren tijdens SAIL Amsterdam. Kinderen van over de hele wereld zouden ze beschilderen, maar door corona kan SAIL dit jaar niet doorgaan. Dankzij de schilderkunsten van Amsterdamse kinderen, zijn er nu toch een aantal zeilen in de Museumhaven te zien.

De zeilen waren eigenlijk bedoeld voor de tallships die vanuit IJmuiden Amsterdam zouden binnenvaren. De kinderen van de bemanning van deze schepen, die van over de hele wereld komen, mochten de zeilen beschilderen met hun toekomstdromen voor de oceaan. 

Nu SAIL dit jaar niet doorgaat, bedacht kunstenaar Hetty van der Linden een alternatief: “Door corona bleef ik met al die zeilen zitten. Toen heb ik bedacht om de Amsterdamse kinderen de klus te laten klaren, die eigenlijk voor kinderen van over de hele wereld bedoeld was.”
Lees meer https://www.nhnieuws.nl/nieuws/271126/beschilderde-sail-zeilen-alsnog-in-amsterdamse-haven