Deprecated: Required parameter $decimals follows optional parameter $default in D:\www\paintafuture.org\www\wp-content\plugins\waspthemes-yellow-pencil\editor\lib\options-controller.php on line 11 Deprecated: Required parameter $pxv follows optional parameter $default in D:\www\paintafuture.org\www\wp-content\plugins\waspthemes-yellow-pencil\editor\lib\options-controller.php on line 11 Deprecated: Required parameter $pcv follows optional parameter $default in D:\www\paintafuture.org\www\wp-content\plugins\waspthemes-yellow-pencil\editor\lib\options-controller.php on line 11 Deprecated: Required parameter $emv follows optional parameter $default in D:\www\paintafuture.org\www\wp-content\plugins\waspthemes-yellow-pencil\editor\lib\options-controller.php on line 11 Sail a Future – Paint a Future
Alt Text

SAIL A FUTURE

Kinderdromen gedragen door de wind. Zeilschepen varen de hele wereld over, ieder met hun eigen missie, maar ook om kinderdromen uit te laten komen.

Kinderen schilderen en schrijven hun gedachten over de toekomst van onze planeet en de oceanen op afgedankte zeilen. Hiervan worden tassen gemaakt. Later worden deze berichten van de kinderen teruggelezen op de boodschappentassen. Het worden dromendragers.

Behalve armoedebestrijding en gelijke kansen, gaat dit project vooral over duurzaamheid.

Alt Text

De afgedankte zeilen zijn getekend door wind, regen en zeezout, door leven, liefde en hoop. Met het beschilderen en hergebruik, komen ze niet als afval in het milieu terecht. De kleurige zeilen worden omgetoverd tot tassen die niet alleen je spullen dragen, maar ook de boodschappen van kinderen…

De tassen zijn zo letterlijk dragers van de toekomst.

Alt Text

Op plekken waar de schepen niet konden komen, zoals Oeganda en Taiwan, hebben  kinderen op stukken van zeilen geschilderd. Daarvan zijn kleinere tasjes genaaid.

Alt Text

Drie zeilschepen, die met een bijzondere missie de wereldzeeën bevaren, namen dit project op hun reis mee.

Alt Text

Cisne Branco, Brasil

Alt Text

Atyla, Spain

Alt Text

World Champion J80, Spain

Alt Text
Alt Text

Natuurtuin Slatuinen, De Baarsjes.

Schoolkinderen  uit de buurt kwamen naar de natuurtuin om op gerecycleerde stukken zeil te schilderen over het behoud van de natuur. Van de zeilen zijn tassen gemaakt. Van de opbrengst worden nieuwe zaadjes voor het natuurpark gekocht.

School at Sea, Amsterdam Noord,

Vlak voor hun vertrek voor een zeilreis van 6 maanden over de wereld schilderden de leerlingen van School at Sea hun hartewensen voor een betere wereld op de oude zeilen. Ook werd er een mooi gedicht op geschreven.

British School, Amsterdam.

Spanje – Cartagena