Alt Text

PAINT A FUTURE

Paint a Future is in 2000 opgericht door kunstenares Hetty van der Linden. Over de hele wereld schildert ze met kinderen in achterstandsituaties.

Ze vraagt de kinderen hun dromen te schilderen, zich voor te stellen dat de schilderskwast een toverstok is waarmee ze hun dromen kunnen waarmaken.

Alt Text

Gerenommeerde kunstenaars uit tientallen landen laten zich door de kindertekeningen inspireren en verwerken zo’n tekening letterlijk in hun eigen schilderij. De schilderijen worden verkocht en met de opbrengst worden de dromen van de kinderen verwezenlijkt.

Op deze manier verwezenlijkte kunstenaar Peter Schenk de droom van Filipe, die een huis tekende. Met de opbrengst van het schilderij werd dit huisje voor Filipe gebouwd. Blauw en turquoise, precies zoals in zijn droom.

Met een schilderij van Paint a Future hangt er niet alleen een prachtig kunstwerk aan uw muur. U geeft ook een kind de kans op een betere toekomst.

Een kindertekening wordt onderdeel van een schilderij. Met de opbrengsten van de verkoop van het schilderij wordt de kinderdroom gerealiseerd. Of dit nu een huis is, een muziekinstrument of werk voor de ouders: Paint a Future maakt de kinderdromen waar.

Hieronder staan enkele video’s waarin het werk van Paint a Future te zien is.