Kerstpakket 2011

Voor het kerstpakket van de Reinier van Arkel stichting  Den Bosch en Rabobank Haarlem werden  3.500 tasjes gemaakt met stof met de prachtige motieven van de Syphibo Indianen uit Peru.

De Shipibo kunst

Het hart van de Shipibo cultuur is gebaseerd op hun geestelijke, fysieke en culturele relatie van de jungle.  Shipibo vrouwen produceren het grootste deel van de ambachten. Het creëren van mooie keramiek, textiel en sieraden met ontwerpen die uniek zijn voor de Shipibo .  Ontwerpen en schilderingen zijn visuele songs die het wereldbeeld Shipibo uitbeelden, een uitwisseling tussen de prachtige visuele kracht en de vorm en de ceremoniële liederen genoemd Icaros.

De kunst van het schilderen en het vocaal interpreteren van deze liederen wordt via de vrouwelijke tak overgeleverd en is duizenden jaren oud. De boodschap gaat over Moeder Aarde en het respect en behoud van de natuur.

 

Met het geld van het kerstpakket werd op voorhand een aantal proffesionele naaimachines gekocht waarmee de naaisters van naaiatelier CORONA SANTA ROSA in Lima de 3.500 tassen naaiden.

 

Ook kwam het geld goed van pas voor de leerlingen va het schooltje in Taray.

https://goo.gl/maps/FXShyns1eg52

Het hele dorp was door een modderstroom weggevaagd en verschillende kinderen verloren hun moeders die werden meegesleurd toen ze langs de rivier naar huis liepen van hun werk op het land.

Veel van de kinderen waren ondervoed en kwamen s’ochtends al moe en hongerig naar school.

Paint a Future heeft jarenlang voor een voedzaam ontbijt voor alle kinderen kunnen zorgen, o.a. door de kerstpakket actie van Reinier van Arkel.

dit zijn de kinderen die hun moeder verloren